Sposoby na świerszcze

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • vittorio
    Classic
    • 2005
    • 33

Sposoby na świerszcze

Zamieszczone przez BioBogon
    Trzeba by poprzeglądć forum ostatnio i dorzucić tam nowe rzeczy, bo brakuje paru tematów. Postaram się pogrzebać i coś znaleźć.
    Brawo BioBogon!
    Jak cos znajdziesz to podeslij mi linki na priv.

Dzieki
    www.octaviaclub.cz - czech skoda octavia club :-)
  • Kmab
    Rider
    • 2005
    • 269

Sposoby na świerszcze

Witam,

Udało mi się zidentyfikować świerszcza u mnie w samochodzie. Drga podsufitka. Jak ją przyciskam łapą to ustaje. Dźwięk występuje przy niektórych zakresach obrotów i nie jest jakoś tak strasznie dokuczliwy, ale - może ma ktoś patent jak się pozbyć tego? Może ktoś miał to samo?
    Obecnie na tapecie Subarak OBK 2.0D

Komentarz

• bernardo
      L&K
      S_OCP Member
      • 2005
      • 1083

U mnie jest (było) dokładnie to samo, jazda z paluchem eleminuje świerszcza w podsufitce.
      Spróbuj zdystansować podsufitkę od blachy dobierając się do tej przestrzeni poprzez wyjęcie całego korpusu lampki oświetleniowej. Jako dystans wystarczy mata z twardej gąbki lub inny twór o odpowiedniej grubości i powierzchni (materiał nie może być dżwiękotwórczym w połączeniu z blachą). Musisz to potrenować na żywym organiźmie jak i gdzie to zastosować.
      U mnie zdystansowanie w miejscu około 20 cm centralnie za lampką oświetleniową rozwiązało problem. Musisz popróbować. k
      aczkolwiek...
      NajtFukinPatrol North-West
      Techno-destroyed by dobrygrzeswawa
      WhitePride :smokedevil

6,92 s do setki by DGW

Komentarz

• gulinski
        Classic
        • 2005
        • 27

W sklepach z lakierami samochodowymi sprzedaje sie za grosze gąbkę samoprzylepna na metry - polecam.

Komentarz

• Jacek Nowak
          Rider
          • 2005
          • 390

mam ten sam problem!!! ops: i zrobilem tak jak bernardo mowi poglo ale nie na dlugo .W moim przypadku gabka powinna sie znallesc na srodku dachu :|
          Skoda Octavia 19-TDI Elegance 136/304NM

Komentarz

• bernardo
            L&K
            S_OCP Member
            • 2005
            • 1083

Zamieszczone przez Jacek Nowak
            mam ten sam problem!!! ops: i zrobilem tak jak bernardo mowi poglo ale nie na dlugo .W moim przypadku gabka powinna sie znallesc na srodku dachu :|
            ups.. to spróbuj może zabrać się do tego od strony słupka między dzrzwiami zdejmując co konieczne. Może zamiast dystansować to spróbować przykleić podsufitkę do dachu taśmą montażową obustronnie klejącą :diabelski_usmiech
            Świerszcze to upierdliwe zjawisko i albo się je ma i toleruje albo się z nimi ciągle walczy...
            aczkolwiek...
            NajtFukinPatrol North-West
            Techno-destroyed by dobrygrzeswawa
            WhitePride :smokedevil

6,92 s do setki by DGW

Komentarz

• howard7
              L&K
              S_OCP Member
              • 2005
              • 1120

ja mam swierszcza okresowego i mnie cows powoli zaczyna trafiac juz raz mnie tak wqu.........yl ze mialem ochote w polowie trasy zerwac pdsofitke
              narazie dystansowanie nie pomaga ops:
              SZŁEM BOKIEM BO NIE SZŁO INACZEJ IŚC
              Proste są dla szybkich samochodów, zakręty dla szybkich kierowców

Komentarz

• Jacek Nowak
                Rider
                • 2005
                • 390

wiecie co jest najlepsze :P ze jak dotkne ledwo ledwo co podsufitke to jest cisza jak makiem zasial. Powiem szczeze ze jak wpadlem raz wszal to omalu dziury w dachu nie zrobilem-malo braklo :evil:
                Skoda Octavia 19-TDI Elegance 136/304NM

Komentarz

• Kmab
                  Rider
                  • 2005
                  • 269

Zamieszczone przez Jacek Nowak
                  wiecie co jest najlepsze :P ze jak dotkne ledwo ledwo co podsufitke to jest cisza jak makiem zasial. Powiem szczeze ze jak wpadlem raz wszal to omalu dziury w dachu nie zrobilem-malo braklo :evil:
                  Ja taki nerwowy nie jestem :wink: ale fakt na dłuższą metę jest to wkurzające.

Komentarz

• jacq
                    Ambiente
                    S_OCP Member
                    • 2004
                    • 195

Tak czytam sobie posty i przypomniał mi się pewien sposób, który być może jest do wykorzystania w tym problemie.
                    A może by tak zaciągnąć do strzykawki jakiś płynny klej np kropelka lub inny szybkoschnący i wstrzyknąć w miejsca gdzie słyszymy te uciążliwe owady. Natępnie docisnąć odczekać chwilę i może będzię OK. Sposób poddaje dyskusji. k
                    Dawno dawno kiedy miałem Passka odkleiła mi się miękka okładzina kierownicy od jej szkieletu. Był to bardzo wk@@#$%^&e. Zastosowałem w/w trick i wszystko wróciło do normy.

pzdr

Ale wcześniej konieczne próby czy nie robią się plamy ops:
                    OII ambientna sztuka

Komentarz

• Kmab
                      Rider
                      • 2005
                      • 269

Zamieszczone przez jacq
                      Dawno dawno kiedy miałem Passka odkleiła mi się miękka okładzina kierownicy od jej szkieletu. Był to bardzo wk@@#$%^&e. Zastosowałem w/w trick i wszystko wróciło do normy.
                      Pomysł ciekawy i faktycznie by zaoszczędził czasu, ale mam wątpliwości, czy zdałby egzamin. Przy kierownicy to jest klejenie na małej powierzchni. Tutaj to albo po jakimś czasie odkleiłoby się, bo za duża płaszczyzna byłaby nie przyklejona, albo trzeba by chyba z tonę kleju zużyć.

Komentarz

• Antek_amb
                        Ambiente
                        • 2005
                        • 127

Ja słucham głośno muzyki :roll:

Komentarz

Pracuję...